Vita Koffie

Vita Koffie

Oprecht Goed

Wij verkopen eerlijke, duurzame en ecologisch geteelde single-origin koffiebonen uit Congo. Neem je tijd om te genieten van deze heerlijke koffie!

75% van de winst wordt geïnvesteerd in het onderwijs van Congolese vrouwen.

Bestel je Vita Koffie en steun!

Bestel nu

Vita Koffie

Bestel  je Vita Koffie in onze webshop! Hiermee steun je ons project in de Democratische Republiek Congo. Met dit project willen wij boeren in Congo helpen door een eerlijke prijs te betalen voor de koffie en voor hun kansen te creeëren. 75% van de winst wordt geïnvesteerd in het onderwijs van Congolese vrouwen, die het zwaarst getroffen zijn door de oorlog in Congo.

Wat is

Vita Koffie

Vita koffie is een directe lijn tussen Congolese koffieboeren en koffie liefhebbers. Wij betalen de koffieboeren een eerlijke prijs. Onze koffiebonen worden verbouwd in Congo, gebrand in Apeldoorn en Nijmegen en verkocht in Barneveld.

Door onze koffie te kopen help je  mee om een blijvende verandering tot stand te brengen voor de koffieboeren in Congo. 75% van de winst wordt geïnvesteerd in het onderwijs van Congolese vrouwen, die het zwaarst getroffen zijn door de oorlog in Congo. Zo wordt het voor hen mogelijk om een kleine, agrarische onderneming op te zetten en een leefbaar inkomen te genereren.

 • De beste koffiebonen
  De beste koffiebonen
  De koffiebonen worden direct gekocht bij lokale Congolese koffieboeren die wij kennen en waarderen. De akkers in de hooglanden van de provincie Kivu staan bekend als zeer vruchtbaar en dit geeft een heerlijke smaak aan de koffie.
 • Professionele koffie branders.
  Professionele koffie branders.
  Onze koffiebonen worden gebrand in Nijmegen door ervaren en deskundige branders. Zo wordt het een heerlijke koffie!
Kies je koffie

Onze producten 100% Congo!

Producten

  Waar kopen wij onze Single-origin koffiebonen?

  Wij kopen onze eerlijke en ecologisch geteelde koffiebonen van de volgende coöperaties:

  COOPADE/ COOP.  Locatie: Butembo
  CPNCK. Locatie: Idjwi Island
  CAEKD: Locatie: Zuid-Kivu

  Met Vita Koffie kopen wij de koffie direct van de boeren waardoor we kunnen garanderen dat ze een eerlijke prijs krijgen.
  Zo doorbreken wij het patroon van financiële afhankelijkheid en geven we de Congolese boeren weer toekomstperspectief.
  Wij kennen de boeren persoonlijk, spreken hun taal en kennen de cultuur, op deze manier onstaat er echt een gelijkwaardige samenwerking.
  Onze winst investeren we in sociale projecten in Congo waarbij we vrouwen, die het zwaarst zijn getroffen door de oorlog, een kans bieden om onderwijs te volgen.

  IN DE MEDIA

  Onze Filosofie

  Ons doel is om koffieboeren in Congo te helpen door het geven van een eerlijke kans om hun product te verkopen voor een goede prijs. Wij zijn ervan overtuigd dat dit uiteindelijk een stabiele verandering teweeg zal brengen.

  Vita Koffie Locatie

  Op de Veluwe, slechts 10 minuten rijden naar het Kootwijkerzand en dichtbij Het Nationale park de Hoge Veluwe, ligt onze locatie.

  Vita Koffie locatie bevindt zich op zorgboerderij Klein Essen. Geniet van het prachtige uitzicht, de rust en alle andere aanwezige faciliteiten. Voor kinderen zijn er een aantal leuke speeltoestellen voor eindeloos speelplezier.

  Onze locatie is op zaterdag geopend van 09:00 tot 16:00. U kunt dan een kopje koffie/thee drinken ”to go” en genieten van de plek. Graag eerst bellen/mailen als u interesse heeft om langs te komen.

  Ook is het mogelijk om de zaal en veranda te huren op doordeweekse dagen (van 16:30 tot 22:00) en op zaterdagen (vanaf 16:00 tot 22:00) voor verjaardagen, vergaderingen, bruiloften, personeelsfeesten enzovoorts. Voor meer informatie neem contact op met m.broekhuizen@vitakoffie.nl telnr. 0652226112

  Wat zeggen onze klanten

  Testimonials

  Rikolto, D.R.Congo

  Vita Koffie is een uitstekende gelegenheid voor Kivu-coöperaties om de Nederlandse markt te betreden! Fabrice MAGHULU

  Wim Broekhuizen, Kootwijkerbroek

  Prima initiatief

  Begi, Utrecht

  Super goed initiatief, en hele leuke, gezellige mensen.

  Vita Koffie op het werk

  Wil je ook onze koffie op het werk zodat je elke dag kunt genieten van een oprecht goed kopje Congolese koffie? Neem dan contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden!

  Zij gingen jullie al voor steunen Vita Koffie:

  • GIGA Storage(Ouderkerk aan de Amstel)  
  • Vita Koffie

  STEUN BOEREN EN VROUWEN IN CONGO!

  Onze blog

  Recente berichten

  Blog

  Samenwerking met CPNCK

  Vita Koffie werkt nauw samen met de koffie coöperatie CPNCK. Deze coöperatie is gelegen in het oosten van Congo. Ons gezamenlijk doel is om de koffie teelt in ...
  08november
  2019
  • 0